ISIM Timișoara continuă implementarea proiectului EUROMEC

La începutul lunii august, Nicușor-Alin Sîrbu, director general ISIM Timișoara și responsabilul de proiect Horia-Florin Dașcău, au participat la ședința comună consortiului EUROMEC desfășurată în Ungaria, la Budapesta, alături de parteneri.

Scopul proiectului EUROMEC este de a dezvolta o nouă pedagogie a învățării, dezvoltată și continuată prin pilotarea unui sistem pentru furnizarea de practici inovatoare „individualizate” de învățare la locul de muncă, susținută de tutori, în cadrul unui sistem VET industrial de tip M4.0, sistem care trebuie să răspundă mai bine cererii pentru asamblarea, configurarea, întreținerea și proiectarea sistemelor industriale automatizate controlate de computere.

Proiectul permite ca toate competențele și abilitățile informale ale unei persoane să devină recunoscute, acceptate și consolidate în cadrul unor procese de grup individualizate și susținute de învățare de la egal la egal. Evaluarea continuă a competenței practice la locul de muncă va implica angajatorii și va informa asupra rezultatelor evaluării la nivel național (NQF) așa cum sunt ele înțelese de industria prelucrătoare din Europa. În consecință, căile de calificare realizate prin învățarea bazată pe muncă (WBL) și calificările VET vor obține o mai bună recunoaștere, iar mobilitatea cursanților va fi promovată, sprijinită de instrumente, inclusiv EQF și ECVET. Scopul industriei europene de a promova schimbul de cunoștințe între principalele țări producătoare și rezolvarea colectivă a problemelor, vor fi sinergice cu noua soluție de învățare M4.0 partajată.