METODĂ DE DETERMINARE A ADULTERĂRII PRODUSELOR LACTATE ACIDE FOLOSIND SPECTROSCOPIA NIR ŞI MODELAREA MATEMATICĂ

Prețul nu e vizibil în cazul acestui pachet

Interes:

Atribuire

Informații publicare:

Nr.: RO137126

Data: 29.11.2022

Inventator(i):

BECZE ANCA [RO]

DORDAI LUCIAN MARIUS [RO]

BABALAU - FUSS LILIANA VANDA [RO]

Aplicant(i):
INCDO INOE 2000 FILIALA INSTITUTUL DE CERCETARI PENTRU INSTR ANALITICA CLUJ NAPOCA [RO]
Clasificare:
Clasificare internationala (IPC):
G01N33/04

Clasificare comuna (CPC):
Informații aplicație:
Nr.: RO20210000234
Data: 10.05.2021
Număr/numere prioritar(e):
RO20210000234 10.05.2021
BOPI:
Descriere:

Invenţia se referă la o metodă de determinare a adulterării produselor lactate acide folosind spectroscopia NIR şi modelarea matematică care asigură depistarea cu o probabilitate de minim 95,73% a adulterărilor produselor lactate acide. Metoda conform invenţiei utilizează raportul între conţinutul de proteină, lipide şi substanţa uscată măsurate prin spectroscopie NIR şi modelare matematică pentru stabilirea ecuaţiei de predicţie a gradului de adulterare, parametrii metodei fiind gama spectrală cuprinsă între 10000 - 4000 cm-1, rezoluţie 64 cm-1, timpul de măsurare 64 secunde şi timpul scanării prin rotaţie, metoda asigurând o acurateţe de determinare a adulterării alimentului analizat de minim 95%.