METODĂ DE DETERMINARE A ADULTERĂRII PRODUSELOR LACTATE ACIDE FOLOSIND SPECTROSCOPIA NIR ŞI MODELAREA MATEMATICĂ
Price not visible for this package
Assignment
No.: RO137126
Date: 29.11.2022
BECZE ANCA [RO]
DORDAI LUCIAN MARIUS [RO]
BABALAU - FUSS LILIANA VANDA [RO]
Description:
Invenţia se referă la o metodă de determinare a adulterării produselor lactate acide folosind spectroscopia NIR şi modelarea matematică care asigură depistarea cu o probabilitate de minim 95,73% a adulterărilor produselor lactate acide. Metoda conform invenţiei utilizează raportul între conţinutul de proteină, lipide şi substanţa uscată măsurate prin spectroscopie NIR şi modelare matematică pentru stabilirea ecuaţiei de predicţie a gradului de adulterare, parametrii metodei fiind gama spectrală cuprinsă între 10000 - 4000 cm-1, rezoluţie 64 cm-1, timpul de măsurare 64 secunde şi timpul scanării prin rotaţie, metoda asigurând o acurateţe de determinare a adulterării alimentului analizat de minim 95%.