METODĂ DE OBŢINERE A UNUI PRODUS CU VALOARE NUTRITIVĂ RIDICATĂ PENTRU HRANA CARASULUI AURIU ORNAMENTAL (CARASSIUS AURATUS L.)

Prețul nu e vizibil în cazul acestui pachet

Interes:

Atribuire

Informații publicare:

Nr.: RO135249

Data: 29.10.2021

Inventator(i):

STRUNGARU ŞTEFAN-ADRIAN [RO]

PLAVAN GABRIEL IONUŢ [RO]

NICOARĂ MIRCEA NICUŞOR [RO]

Aplicant(i):
UNIV ALEXANDRU IOAN CUZA DIN IASI [RO]
Clasificare:
Clasificare internationala (IPC):
A23K50/80

Clasificare comuna (CPC):
A23K10/30 (RO); A23K50/80 (RO); A23K20/174 (RO); Y02A40/81 (EP); Y02A40/818 (EP)
Informații aplicație:
Nr.: RO20200000199
Data: 13.04.2020
Număr/numere prioritar(e):
RO20200000199 13.04.2020
Brevete asociate:
RO135249
BOPI:
Descriere:

Invenţia se referă la un procedeu de obţinere a unui produs cu valoare nutritivă ridicată pentru hrana carasului auriu ornamental (Carassius auratus L.) Procedeul, conform invenţiei, constă în etapele de amestecare a 300 g făină de de porumb blanşată timp de 5 min cu 150 g salată verde şi 500 g spanac mărunţite sub formă de pastă omogenă, 300 g amestec pulbere de minerale şi oligoelemente vitaminizate, 125 ml ulei de floarea soarelui, respectiv, 50 ml ulei de peşte, rezultând o pastă care se amestecă în final cu 10 g colorant alimentar sub formă de gel, se tratează termic la temperatura de 120°C timp de 60 min, în straturi de grosime maximă de 0,5 cm, rezultând un produs având un conţinut de 3,24% proteine, 26,83% glucide, 18,15% lipide şi o valoare energetică de 283,85 calorii/100 g produs.