BEZELE CU ADAOS DE PUDRĂ DIN COJI DE SFECLĂ ROŞIE-PRODUS CU VALOARE ADĂUGATĂ ŞI TEHNOLOGIA DE OBŢINERE

Prețul nu e vizibil în cazul acestui pachet

Interes:

Atribuire

Informații publicare:

Nr.: RO137635

Data: 29.09.2023

Inventator(i):

LAZĂR SILVIA [RO]

RÂPEANU GABRIELA [RO]

CONDURACHE NINA NICOLETA [RO]

STĂNCIUC NICOLETA [RO]

APRODU IULIANA [RO]

CONSTANTIN OANA EMILIA [RO]

ANDRONOIU DOINA GEORGETA [RO]

CROITORU CONSTANTIN [RO]

Aplicant(i):
UNIV DUNAREA DE JOS DIN GALATI [RO]
Clasificare:
Clasificare internationala (IPC):
A23G3/34; A23G3/36; A23G3/48

Clasificare comuna (CPC):
Informații aplicație:
Nr.: RO20220000132
Data: 17.03.2022
Număr/numere prioritar(e):
RO20220000132 17.03.2022
BOPI:
Descriere:

Invenţia se referă la bezele cu adaos de pudră din coji de sfeclă roşie, produs cu valoare adăugată, pudra din coji de sfeclă roşie fiind o alternativă pentru antioxidanţii şi coloranţii de sinteză chimică care au efecte negative şi la un procedeu de obţinere a bezelelor. Bezelele cu adaos de pudră din coji de sfeclă roşie conform invenţiei au următoarea compoziţie chimică exprimată în procente în greutate: 4,60...4,81% proteine şi 84,62...87,04% glucide, bezelele având activităţi antioxidante cuprinse între 4,19 ±0,02 şi 39,06 ±0,52. Procedeul conform invenţiei constă în dizolvarea unei cantităţi de 27 g albuş de ou, echivalentul albuşului unui ou, în apă uşor încălzită, urmată de spumarea amestecului şi adăugarea unei cantităţi de 50 g de zahăr, omogenizarea amestecului până la solubilizare completă, se adaugă cantitatea de pudră din coajă de sfeclă roşie hidratată anterior cu apă călduţă B1 - 4%, B2 - 7% şi B3 - 10%, se omogenizează amestecul până la obţinerea unei compoziţiiuniforme din punct de vedere al culorii şi al texturii, urmată de formarea, coacerea, uscarea la aer, ambalarea şi depozitarea bezelelor într-un loc uscat şi răcoros.