BEZELE CU ADAOS DE PUDRĂ DIN COJI DE SFECLĂ ROŞIE-PRODUS CU VALOARE ADĂUGATĂ ŞI TEHNOLOGIA DE OBŢINERE
Price not visible for this package
Assignment
No.: RO137635
Date: 29.09.2023
LAZĂR SILVIA [RO]
RÂPEANU GABRIELA [RO]
CONDURACHE NINA NICOLETA [RO]
STĂNCIUC NICOLETA [RO]
APRODU IULIANA [RO]
CONSTANTIN OANA EMILIA [RO]
ANDRONOIU DOINA GEORGETA [RO]
CROITORU CONSTANTIN [RO]
Description:
Invenţia se referă la bezele cu adaos de pudră din coji de sfeclă roşie, produs cu valoare adăugată, pudra din coji de sfeclă roşie fiind o alternativă pentru antioxidanţii şi coloranţii de sinteză chimică care au efecte negative şi la un procedeu de obţinere a bezelelor. Bezelele cu adaos de pudră din coji de sfeclă roşie conform invenţiei au următoarea compoziţie chimică exprimată în procente în greutate: 4,60...4,81% proteine şi 84,62...87,04% glucide, bezelele având activităţi antioxidante cuprinse între 4,19 ±0,02 şi 39,06 ±0,52. Procedeul conform invenţiei constă în dizolvarea unei cantităţi de 27 g albuş de ou, echivalentul albuşului unui ou, în apă uşor încălzită, urmată de spumarea amestecului şi adăugarea unei cantităţi de 50 g de zahăr, omogenizarea amestecului până la solubilizare completă, se adaugă cantitatea de pudră din coajă de sfeclă roşie hidratată anterior cu apă călduţă B1 - 4%, B2 - 7% şi B3 - 10%, se omogenizează amestecul până la obţinerea unei compoziţiiuniforme din punct de vedere al culorii şi al texturii, urmată de formarea, coacerea, uscarea la aer, ambalarea şi depozitarea bezelelor într-un loc uscat şi răcoros.