FURSECURI FORTIFIATE CU FĂINĂ DIN COJI DE STRUGURI NEGRI

Prețul nu e vizibil în cazul acestui pachet

Interes:

Atribuire

Informații publicare:

Nr.: RO133379

Data: 28.06.2019

Inventator(i):

CATANĂ LUMINIŢA [RO]

CATANĂ MONICA [RO]

IORGA ENUŢA [RO]

LAZĂR ANDA GRAŢIELA [RO]

LAZĂR ALEXANDRA MONICA [RO]

BELC NASTASIA [RO]

Aplicant(i):
INSTITUTUL NAT DE CERCETARE DEZVOLTARE PENTRU BIORESURSE ALIMENTARE IBA BUCURESTI [RO]
Clasificare:
Clasificare internationala (IPC):
A21D2/36

Clasificare comuna (CPC):
A21D2/08 (RO); A21D2/36 (RO)
Informații aplicație:
Nr.: RO20170001117
Data: 14.12.2017
Număr/numere prioritar(e):
RO20170001117 14.12.2017
Brevete asociate:
RO133379
BOPI:
Descriere:

Invenţia se referă la un procedeu de obţinere a unor produse alimentare de tip fursecuri cu umplutură cu valoare nutritivă ridicată şi capacitate antioxidantă. Procedeul, conform invenţiei constă în aceea că se prepară separat fursecurile din aluat constituit din 1,7...3% făină din coji de struguri negri, 11,1...11,7% făină albă, respectiv integrală, de grâu, miez de nucă măcinat, ulei de floarea soarelui, ouă, prune deshidratate măcinate, fulgi de ovăz, zahăr brun, precum şi ingrediente uzuale, în continuare se prepară umplutura de tip cremă de lămâie din 1,25...2,1% făină din coji de struguri negri, lapte duce, unt, gălbenuşuri de ou, coajă şi suc de lămâie, unt şi zahăr brun, respectiv vanilat, după care se unesc două bucăţi de fursec cu un strat de umplutură cu grosimea de 4...5 mm, rezultând un produs având un conţinut de fibre totale de minimum 5%, o capacitate antioxidantă de minimum 21 mg echivalenţi Trolox/g şi o valoare energetică de 386 kcal/100 g.