FURSECURI FORTIFIATE CU FĂINĂ DIN COJI DE STRUGURI NEGRI

Price not visible for this package

Interest:

Assignment

Publication info:

No.: RO133379

Date: 28.06.2019

Inventor(s):

CATANĂ LUMINIŢA [RO]

CATANĂ MONICA [RO]

IORGA ENUŢA [RO]

LAZĂR ANDA GRAŢIELA [RO]

LAZĂR ALEXANDRA MONICA [RO]

BELC NASTASIA [RO]

Applicant(s):
INSTITUTUL NAT DE CERCETARE DEZVOLTARE PENTRU BIORESURSE ALIMENTARE IBA BUCURESTI [RO]
Classification:
International patent classification (IPC):
A21D2/36

Cooperative patent classification (CPC):
A21D2/08 (RO); A21D2/36 (RO)
Application info:
No.: RO20170001117
Date: 14.12.2017
Priority number(s):
RO20170001117 14.12.2017
Related patents:
RO133379
BOPI:
Description:

Invenţia se referă la un procedeu de obţinere a unor produse alimentare de tip fursecuri cu umplutură cu valoare nutritivă ridicată şi capacitate antioxidantă. Procedeul, conform invenţiei constă în aceea că se prepară separat fursecurile din aluat constituit din 1,7...3% făină din coji de struguri negri, 11,1...11,7% făină albă, respectiv integrală, de grâu, miez de nucă măcinat, ulei de floarea soarelui, ouă, prune deshidratate măcinate, fulgi de ovăz, zahăr brun, precum şi ingrediente uzuale, în continuare se prepară umplutura de tip cremă de lămâie din 1,25...2,1% făină din coji de struguri negri, lapte duce, unt, gălbenuşuri de ou, coajă şi suc de lămâie, unt şi zahăr brun, respectiv vanilat, după care se unesc două bucăţi de fursec cu un strat de umplutură cu grosimea de 4...5 mm, rezultând un produs având un conţinut de fibre totale de minimum 5%, o capacitate antioxidantă de minimum 21 mg echivalenţi Trolox/g şi o valoare energetică de 386 kcal/100 g.