MAIONEZĂ CU ADAOS DE PUDRĂ DIN COJI DE SFECLĂ ROŞIE-PRODUS CU VALOARE ADĂUGATĂ ŞI TEHNOLOGIA DE OBŢINERE

Prețul nu e vizibil în cazul acestui pachet

Interes:

Atribuire

Informații publicare:

Nr.: RO137273

Data: 28.02.2023

Inventator(i):

LAZĂR SILVIA [RO]

RÂPEANU GABRIELA [RO]

HORINCAR GEORGIANA [RO]

ANDRONOIU DOINA GEORGETA [RO]

STĂNCIUC NICOLETA [RO]

CONSTANTIN OANA EMILIA [RO]

Aplicant(i):
UNIV DUNAREA DE JOS DIN GALATI [RO]
Clasificare:
Clasificare internationala (IPC):
A23L27/60

Clasificare comuna (CPC):
Informații aplicație:
Nr.: RO20210000384
Data: 02.07.2021
Număr/numere prioritar(e):
RO20210000384 02.07.2021
BOPI:
Descriere:

Invenţia se referă la un procedeu de obţinere a unui produs alimentar de tip maioneză, utilizat ca sos în preparate culinare. Procedeul, conform invenţiei, constă în etapele: obţinere a emulsiei prin dizolvarea a 8% pudră din gălbenuş de ou în apa încălzită la temperatura de 40...50°C, în raport 1:1,5, încorporare a 80% ulei de floarea soarelui, cu amestecare continuă şi omogenizare, adăugarea în emulsie a unei soluţii acetice-salină, cu amestecare timp de 10...15 min, adăugare a 1...7% raportată la cantitatea de produs, pudră din coji de sfeclă roşie hidratată anterior cu apă în raport 1:1, din care rezultă o compoziţie uniformă din punct de vedere al culorii şi texturii, având un conţinut de 71,3...71,7% lipide, 4,91...5,20% proteine, 3,11...3,70% glucide şi 82,03...82,99% substanţă uscată.