MAIONEZĂ CU ADAOS DE PUDRĂ DIN COJI DE SFECLĂ ROŞIE-PRODUS CU VALOARE ADĂUGATĂ ŞI TEHNOLOGIA DE OBŢINERE
Price not visible for this package
Assignment
No.: RO137273
Date: 28.02.2023
LAZĂR SILVIA [RO]
RÂPEANU GABRIELA [RO]
HORINCAR GEORGIANA [RO]
ANDRONOIU DOINA GEORGETA [RO]
STĂNCIUC NICOLETA [RO]
CONSTANTIN OANA EMILIA [RO]
Description:
Invenţia se referă la un procedeu de obţinere a unui produs alimentar de tip maioneză, utilizat ca sos în preparate culinare. Procedeul, conform invenţiei, constă în etapele: obţinere a emulsiei prin dizolvarea a 8% pudră din gălbenuş de ou în apa încălzită la temperatura de 40...50°C, în raport 1:1,5, încorporare a 80% ulei de floarea soarelui, cu amestecare continuă şi omogenizare, adăugarea în emulsie a unei soluţii acetice-salină, cu amestecare timp de 10...15 min, adăugare a 1...7% raportată la cantitatea de produs, pudră din coji de sfeclă roşie hidratată anterior cu apă în raport 1:1, din care rezultă o compoziţie uniformă din punct de vedere al culorii şi texturii, având un conţinut de 71,3...71,7% lipide, 4,91...5,20% proteine, 3,11...3,70% glucide şi 82,03...82,99% substanţă uscată.