COMPOZIŢIE ŞI PROCEDEU DE OBŢINERE A UNEI PASTE (CREME) VEGETALE TARTINABILE DIN SEMINŢE DE FLOAREA SOARELUI, GHINDĂ ŞI JIR

Prețul nu e vizibil în cazul acestui pachet

Interes:

Atribuire

Informații publicare:

Nr.: RO137640

Data: 29.09.2023

Inventator(i):

SOCACIU MARIA-IOANA [RO]

SEMENIUC CRISTINA-ANAMARIA [RO]

PUŞCAŞ ANDREEA [RO]

TANISLAV ANDA-ELENA [RO]

MUREŞAN VLAD [RO]

Aplicant(i):
UNIV DE STIINTE AGRICOLE SI MEDICINA VETERINARA CLUJ NAPOCA [RO]
Clasificare:
Clasificare internationala (IPC):
A23L33/12

Clasificare comuna (CPC):
Informații aplicație:
Nr.: RO20220000055
Data: 04.02.2022
Număr/numere prioritar(e):
RO20220000055 04.02.2022
BOPI:
Descriere:

Invenţia se referă la o compoziţie de pastă vegetală tartinabilă, ca alternativă de origine non - animală la produsele din carne tip " pate ", realizată din seminţe de floarea soarelui, ghindă şi jir şi la un procedeu de obţinere a acesteia. Compoziţia conform invenţiei este constituită din următoarele ingrediente exprimate în procente masice: 15...45% pastă din seminţe de floarea soarelui, 1...10% pudră de ghindă, 1...10% pastă de jir, 40...60% apă, 0,5...3% sare roz de Himalaya fină iodată, 0,05...0,3% boia afumată, 2...8% fulgi de drojdie inactivă uscată, 2...8% amestec de legume, 0,05...3% piper negru măcinat, 0,1...1% usturoi granulat, 0,1...1,5% ceapă granulată, 0,1...1% frunze de cimbru, 0,1...1% frunze de rozmarin, 0,1...1% frunze de oregano, 1...50 μL ulei esenţial de cimbru de uz intern, 1...50 μL ulei esenţial de rozmarin de uz intern şi 1...50 μL ulei esenţial de oregano de uz intern. Procedeul conform invenţiei are următoarele etape:1) obţinerea pastei de floareasoarelui, a pudrei de ghindă şi a pastei de jir,2) omogenizarea pastei de floarea soarelui, a pudrei de ghindă şi a pastei de jir împreună cu celelalte ingrediente prezentate în compoziţie,3) dozarea pastei vegetale astfel obţinută în borcane de sticlă,4) pasteurizarea borcanelor cu pastă vegetală în baie de apă, şi5) răcirea borcanelor cu pastă vegetală şi depozitarea acestora la temperaturacamerei.