COMPOZIŢIE ŞI PROCEDEU DE OBŢINERE A UNEI PASTE (CREME) VEGETALE TARTINABILE DIN SEMINŢE DE FLOAREA SOARELUI, GHINDĂ ŞI JIR
Price not visible for this package
Assignment
No.: RO137640
Date: 29.09.2023
SOCACIU MARIA-IOANA [RO]
SEMENIUC CRISTINA-ANAMARIA [RO]
PUŞCAŞ ANDREEA [RO]
TANISLAV ANDA-ELENA [RO]
MUREŞAN VLAD [RO]
Description:
Invenţia se referă la o compoziţie de pastă vegetală tartinabilă, ca alternativă de origine non - animală la produsele din carne tip " pate ", realizată din seminţe de floarea soarelui, ghindă şi jir şi la un procedeu de obţinere a acesteia. Compoziţia conform invenţiei este constituită din următoarele ingrediente exprimate în procente masice: 15...45% pastă din seminţe de floarea soarelui, 1...10% pudră de ghindă, 1...10% pastă de jir, 40...60% apă, 0,5...3% sare roz de Himalaya fină iodată, 0,05...0,3% boia afumată, 2...8% fulgi de drojdie inactivă uscată, 2...8% amestec de legume, 0,05...3% piper negru măcinat, 0,1...1% usturoi granulat, 0,1...1,5% ceapă granulată, 0,1...1% frunze de cimbru, 0,1...1% frunze de rozmarin, 0,1...1% frunze de oregano, 1...50 μL ulei esenţial de cimbru de uz intern, 1...50 μL ulei esenţial de rozmarin de uz intern şi 1...50 μL ulei esenţial de oregano de uz intern. Procedeul conform invenţiei are următoarele etape:1) obţinerea pastei de floareasoarelui, a pudrei de ghindă şi a pastei de jir,2) omogenizarea pastei de floarea soarelui, a pudrei de ghindă şi a pastei de jir împreună cu celelalte ingrediente prezentate în compoziţie,3) dozarea pastei vegetale astfel obţinută în borcane de sticlă,4) pasteurizarea borcanelor cu pastă vegetală în baie de apă, şi5) răcirea borcanelor cu pastă vegetală şi depozitarea acestora la temperaturacamerei.