TEHNOLOGIE OPTIMIZATĂ DE PREPARARE PENTRU PRODUSE DIN CARNE DE PORC READY TO EAT

Prețul nu e vizibil în cazul acestui pachet

Interes:

Atribuire

Informații publicare:

Nr.: RO137637

Data: 29.09.2023

Inventator(i):

DAVID ADRIANA - PAULA [RO]

AŞTELEANU MARIANA-LORENA [RO]

IANCHIŞ-POP ANDRA-IULIA [RO]

ASTALOS ALINA [RO]

BICA VALENTINA [RO]

Aplicant(i):
ASOCIATIA CLUSTERUL AGRO FOOD IND NAPOCA [RO]
Clasificare:
Clasificare internationala (IPC):
A23L13/40

Clasificare comuna (CPC):
Informații aplicație:
Nr.: RO20210000002
Data: 04.01.2021
Număr/numere prioritar(e):
RO20210000002 04.01.2021
BOPI:
Descriere:

Invenţia se referă la o metodă de obţinere a semipreparatelor realizate din carne de porc. Metoda conform invenţiei are următoarele etape de realizare:1) - recepţia materiilor prime şi auxiliare,2) - depozitarea materiilor prime şi a ingredientelor pe categorii de produse, în spaţii special destinate acestui scop, la temperaturi cuprinse între 0...4°C pentru carnea refrigerată şi la temperaturi de - 18°C pentru cea congelată,3) - pregătirea preliminară a cărnii prin operaţiuni de decongelare la temperaturi cuprinse între +2...+4°C şi scoaterea acestora din ambalaj,4) - porţionarea cărnii se face treptat la temperaturi ambientale care nu trebuie să depăşească 12°C iar temperatura cărnii să nu depăşească 7°C,5) - cântărirea condimentelor corespunzătoare, conform reţetei, pentru fiecare produs care urmează a se fabrica,6) - materia primă se tamblează împreună cu ingredientele corespunzătoare fiecărui sortiment,7) - ambalarea produsului se face în vid utilizând pungi de polietilen cu densitate mare rezistente la tratamentul termic,8) - produsul ambalat se supune unui tratament termic în baie de apă timp de 2,5 ore la o temperatură de 115°C urmată de răcirea produsului până la o temperatură de 4°C în baie de apă sau în spaţii de răcire,9) - produsul fiert şi răcit se dezambalează din ambalajul primar şi se marinează cu o cantitate de sos prestabilită în reţeta fiecărui sortiment,10) - produsul marinat se ambalează individual sub vid într-o pungă obţinută prin termoformarea filmului Combitherm 420 mm superior şi 423 mm inferior şi se ambalează suplimentar în cutie de carton,11) - etichetarea produselor conform regulamentului CE 1169/2011 şi Hg 106/2002, urmată de depozitarea acestora la temperaturi cuprinse între 0...4°C pentru produsele refrigerare şi la maxim - 18°C pentru produsele congelate.