TEHNOLOGIE OPTIMIZATĂ DE PREPARARE PENTRU PRODUSE DIN CARNE DE PORC READY TO EAT
Price not visible for this package
Assignment
No.: RO137637
Date: 29.09.2023
DAVID ADRIANA - PAULA [RO]
AŞTELEANU MARIANA-LORENA [RO]
IANCHIŞ-POP ANDRA-IULIA [RO]
ASTALOS ALINA [RO]
BICA VALENTINA [RO]
Description:
Invenţia se referă la o metodă de obţinere a semipreparatelor realizate din carne de porc. Metoda conform invenţiei are următoarele etape de realizare:1) - recepţia materiilor prime şi auxiliare,2) - depozitarea materiilor prime şi a ingredientelor pe categorii de produse, în spaţii special destinate acestui scop, la temperaturi cuprinse între 0...4°C pentru carnea refrigerată şi la temperaturi de - 18°C pentru cea congelată,3) - pregătirea preliminară a cărnii prin operaţiuni de decongelare la temperaturi cuprinse între +2...+4°C şi scoaterea acestora din ambalaj,4) - porţionarea cărnii se face treptat la temperaturi ambientale care nu trebuie să depăşească 12°C iar temperatura cărnii să nu depăşească 7°C,5) - cântărirea condimentelor corespunzătoare, conform reţetei, pentru fiecare produs care urmează a se fabrica,6) - materia primă se tamblează împreună cu ingredientele corespunzătoare fiecărui sortiment,7) - ambalarea produsului se face în vid utilizând pungi de polietilen cu densitate mare rezistente la tratamentul termic,8) - produsul ambalat se supune unui tratament termic în baie de apă timp de 2,5 ore la o temperatură de 115°C urmată de răcirea produsului până la o temperatură de 4°C în baie de apă sau în spaţii de răcire,9) - produsul fiert şi răcit se dezambalează din ambalajul primar şi se marinează cu o cantitate de sos prestabilită în reţeta fiecărui sortiment,10) - produsul marinat se ambalează individual sub vid într-o pungă obţinută prin termoformarea filmului Combitherm 420 mm superior şi 423 mm inferior şi se ambalează suplimentar în cutie de carton,11) - etichetarea produselor conform regulamentului CE 1169/2011 şi Hg 106/2002, urmată de depozitarea acestora la temperaturi cuprinse între 0...4°C pentru produsele refrigerare şi la maxim - 18°C pentru produsele congelate.