SALAM SEMIUSCAT FUNCŢIONAL ŞI PROCEDEU DE OBŢINERE A ACESTUIA

Prețul nu e vizibil în cazul acestui pachet

Interes:

Atribuire

Informații publicare:

Nr.: RO132183

Data: 30.10.2017

Inventator(i):

AMARIEI SONIA [RO]

BAIRAC CRISTINA [RO]

Aplicant(i):
UNIV STEFAN CEL MARE DIN SUCEAVA [RO]
Clasificare:
Clasificare internationala (IPC):
A23L13/40

Clasificare comuna (CPC):
A23L13/40 (RO)
Informații aplicație:
Nr.: RO20160000275
Data: 18.04.2016
Număr/numere prioritar(e):
RO20160000275 18.04.2016
Brevete asociate:
RO132183
BOPI:
Descriere:

Inveţia se referă la un aliment funcţional de tip salam semiuscat, şi la un procedeu de obţinere a acestuia. Alimentul conform invenţiei este constituit, în procente masice, din 30% carne de porc, 34,5% carne de vită, 20% slănină, 2% amestec de sărare, 7,5% pastă apoasă de făină din seminţe de struguri roşii , 0,40% făină de usturoi, 0,30% piper negru, respectiv zahăr, şi 5% vin alb. Procedeul conform invenţiei constă în amestecarea şi hidratarea, timp de 10 min, a 80% făină din sâmburi de struguri roşii, având o umiditate relativă de 8%, şi 20% apă, rezultând o pastă apoasă care se amestecă cu celelalte componete, amestecul fiind supus unei succesiuni de etape uzale, din care rezultă un aliment cu textură îmbunătăţită, conţinut ridicat de minerale, grăsimi vegetale nesaturate, şi substanţe antioxidante.