SALAM SEMIUSCAT FUNCŢIONAL ŞI PROCEDEU DE OBŢINERE A ACESTUIA
Price not visible for this package
Assignment
No.: RO132183
Date: 30.10.2017
AMARIEI SONIA [RO]
BAIRAC CRISTINA [RO]
Description:
Inveţia se referă la un aliment funcţional de tip salam semiuscat, şi la un procedeu de obţinere a acestuia. Alimentul conform invenţiei este constituit, în procente masice, din 30% carne de porc, 34,5% carne de vită, 20% slănină, 2% amestec de sărare, 7,5% pastă apoasă de făină din seminţe de struguri roşii , 0,40% făină de usturoi, 0,30% piper negru, respectiv zahăr, şi 5% vin alb. Procedeul conform invenţiei constă în amestecarea şi hidratarea, timp de 10 min, a 80% făină din sâmburi de struguri roşii, având o umiditate relativă de 8%, şi 20% apă, rezultând o pastă apoasă care se amestecă cu celelalte componete, amestecul fiind supus unei succesiuni de etape uzale, din care rezultă un aliment cu textură îmbunătăţită, conţinut ridicat de minerale, grăsimi vegetale nesaturate, şi substanţe antioxidante.