CONSERVANT NATURAL PE BAZĂ DE POLIFENOLI DIN SUBPRODUSE ALE INDUSTRIEI VINULUI PENTRU SOSURI BOGATE ÎN ULEIURI VEGETALE UTILIZATE PENTRU PREPARAREA SALATELOR GATA DE CONSUM (PRESERVSALS)

Prețul nu e vizibil în cazul acestui pachet

Interes:

Atribuire

Informații publicare:

Nr.: RO134733

Data: 26.02.2021

Inventator(i):

PREDESCU CORINA NICOLETA [RO]

PAPUC CAMELIA PUIA [RO]

Aplicant(i):
UNIV DE ŞTIINŢE AGRONOMICE ŞI MEDICINĂ VETERINARĂ DIN BUCUREŞTI [RO]
Clasificare:
Clasificare internationala (IPC):
A23B5/08

Clasificare comuna (CPC):
Informații aplicație:
Nr.: RO20200000608
Data: 28.09.2020
Număr/numere prioritar(e):
RO20200000608 28.09.2020
BOPI:
Descriere:

Invenţia se referă la un procedeu de obţinere a unui conservant natural cu proprietăţi antioxidante, emulgatoare şi antimicrobiene, utilizat în industria alimentară pentru sosuri şi salate gata de consum. Procedeul, conform invenţiei, constă în etapele de amestecare a tescovinei de struguri cu o soluţie hidroalcoolică în raport 1:10 (m/v), menţinerea în repaus timp de 10 h, după care amestecul este expus timp de 3 h la temperatura de 60°C, urmează decantarea, filtrarea, răcirea la temperatura camerei şi centrifugarea amestecului, concentrarea şi/sau uscarea extractului prin metode uzuale, rezultând un produs sub formă de pudră bogat în polifenoli, având un conţinut de 0,2...0,5 g echivalent acid galic/100g (2000-5000 ppm).