CONSERVANT NATURAL PE BAZĂ DE POLIFENOLI DIN SUBPRODUSE ALE INDUSTRIEI VINULUI PENTRU SOSURI BOGATE ÎN ULEIURI VEGETALE UTILIZATE PENTRU PREPARAREA SALATELOR GATA DE CONSUM (PRESERVSALS)
Prețul nu e vizibil în cazul acestui pachet
Atribuire
Nr.: RO134733
Data: 26.02.2021
PREDESCU CORINA NICOLETA [RO]
PAPUC CAMELIA PUIA [RO]
Descriere:
Invenţia se referă la un procedeu de obţinere a unui conservant natural cu proprietăţi antioxidante, emulgatoare şi antimicrobiene, utilizat în industria alimentară pentru sosuri şi salate gata de consum. Procedeul, conform invenţiei, constă în etapele de amestecare a tescovinei de struguri cu o soluţie hidroalcoolică în raport 1:10 (m/v), menţinerea în repaus timp de 10 h, după care amestecul este expus timp de 3 h la temperatura de 60°C, urmează decantarea, filtrarea, răcirea la temperatura camerei şi centrifugarea amestecului, concentrarea şi/sau uscarea extractului prin metode uzuale, rezultând un produs sub formă de pudră bogat în polifenoli, având un conţinut de 0,2...0,5 g echivalent acid galic/100g (2000-5000 ppm).