CONSERVANT NATURAL PE BAZĂ DE POLIFENOLI DIN SUBPRODUSE ALE INDUSTRIEI VINULUI PENTRU SOSURI BOGATE ÎN ULEIURI VEGETALE UTILIZATE PENTRU PREPARAREA SALATELOR GATA DE CONSUM (PRESERVSALS)
Price not visible for this package
Assignment
No.: RO134733
Date: 26.02.2021
PREDESCU CORINA NICOLETA [RO]
PAPUC CAMELIA PUIA [RO]
Description:
Invenţia se referă la un procedeu de obţinere a unui conservant natural cu proprietăţi antioxidante, emulgatoare şi antimicrobiene, utilizat în industria alimentară pentru sosuri şi salate gata de consum. Procedeul, conform invenţiei, constă în etapele de amestecare a tescovinei de struguri cu o soluţie hidroalcoolică în raport 1:10 (m/v), menţinerea în repaus timp de 10 h, după care amestecul este expus timp de 3 h la temperatura de 60°C, urmează decantarea, filtrarea, răcirea la temperatura camerei şi centrifugarea amestecului, concentrarea şi/sau uscarea extractului prin metode uzuale, rezultând un produs sub formă de pudră bogat în polifenoli, având un conţinut de 0,2...0,5 g echivalent acid galic/100g (2000-5000 ppm).