CONSERVANT NATURAL PE BAZĂ DE POLIFENOLI DIN SUBPRODUSE ALE INDUSTRIEI VINULUI PENTRU SOSURI BOGATE ÎN ULEIURI VEGETALE UTILIZATE PENTRU PREPARAREA SALATELOR GATA DE CONSUM (PRESERVSALS)

Price not visible for this package

Interest:

Assignment

Publication info:

No.: RO134733

Date: 26.02.2021

Inventor(s):

PREDESCU CORINA NICOLETA [RO]

PAPUC CAMELIA PUIA [RO]

Applicant(s):
UNIV DE ŞTIINŢE AGRONOMICE ŞI MEDICINĂ VETERINARĂ DIN BUCUREŞTI [RO]
Classification:
International patent classification (IPC):
A23B5/08

Cooperative patent classification (CPC):
Application info:
No.: RO20200000608
Date: 28.09.2020
Priority number(s):
RO20200000608 28.09.2020
BOPI:
Description:

Invenţia se referă la un procedeu de obţinere a unui conservant natural cu proprietăţi antioxidante, emulgatoare şi antimicrobiene, utilizat în industria alimentară pentru sosuri şi salate gata de consum. Procedeul, conform invenţiei, constă în etapele de amestecare a tescovinei de struguri cu o soluţie hidroalcoolică în raport 1:10 (m/v), menţinerea în repaus timp de 10 h, după care amestecul este expus timp de 3 h la temperatura de 60°C, urmează decantarea, filtrarea, răcirea la temperatura camerei şi centrifugarea amestecului, concentrarea şi/sau uscarea extractului prin metode uzuale, rezultând un produs sub formă de pudră bogat în polifenoli, având un conţinut de 0,2...0,5 g echivalent acid galic/100g (2000-5000 ppm).