PROCEDEU PENTRU OBŢINEREA DE VIN MEDICINAL ÎMBOGĂŢIT CU RESVERATROL NATURAL

Prețul nu e vizibil în cazul acestui pachet

Interes:

Atribuire

Informații publicare:

Nr.: RO134836

Data: 30.03.2021

Inventator(i):

MIHĂESCU IOAN [RO]

Aplicant(i):
MIHAESCU IOAN [RO]
Clasificare:
Clasificare internationala (IPC):
C12G1/00; C12G3/00

Clasificare comuna (CPC):
Informații aplicație:
Nr.: RO20190000347
Data: 07.06.2019
Număr/numere prioritar(e):
RO20190000347 07.06.2019
BOPI:
Descriere:

Invenţia se referă la un procedeu pentru obţinerea unui vin medicinal cu conţinut ridicat de resveratrol natural care este extras din subprodusele rezultate de la fabricarea vinului roşu şi mixarea acestora în proporţii prestabilite cu vinul roşu natural. Procedeul conform invenţiei foloseşte ca materie primă turtele de tescovină rezultate de la presarea strugurilor roşii care se usucă la o temperatură cuprinsă între 40...60°C, după care se macină într-o moară cu bile de porţelan până la o dimensiune mai mică de 80 mesh şi se supune apoi extracţiei cu etanol, de concentraţie cuprinsă între 90...96%, la o temperatură de 70...80°C, rezultând după filtrarea la cald un reziduu format din masa organică şi o soluţie alcoolică care conţine resveratrol şi alţi antioxidanţi utili, soluţia este trecută printr-un distilator, etanolul este reintrodus în procesul tehnologic, iar soluţia îngroşată se purifică prin eluare, obţinându-se un concentrat cu peste 50% resveratrol care se adaugă în vinul roşu natural fără sulfiţi şi baricat minim un an, ridicând concentraţia de resveratrol.