PROCEDEU PENTRU OBŢINEREA DE VIN MEDICINAL ÎMBOGĂŢIT CU RESVERATROL NATURAL

Price not visible for this package

Interest:

Assignment

Publication info:

No.: RO134836

Date: 30.03.2021

Inventor(s):

MIHĂESCU IOAN [RO]

Applicant(s):
MIHAESCU IOAN [RO]
Classification:
International patent classification (IPC):
C12G1/00; C12G3/00

Cooperative patent classification (CPC):
Application info:
No.: RO20190000347
Date: 07.06.2019
Priority number(s):
RO20190000347 07.06.2019
BOPI:
Description:

Invenţia se referă la un procedeu pentru obţinerea unui vin medicinal cu conţinut ridicat de resveratrol natural care este extras din subprodusele rezultate de la fabricarea vinului roşu şi mixarea acestora în proporţii prestabilite cu vinul roşu natural. Procedeul conform invenţiei foloseşte ca materie primă turtele de tescovină rezultate de la presarea strugurilor roşii care se usucă la o temperatură cuprinsă între 40...60°C, după care se macină într-o moară cu bile de porţelan până la o dimensiune mai mică de 80 mesh şi se supune apoi extracţiei cu etanol, de concentraţie cuprinsă între 90...96%, la o temperatură de 70...80°C, rezultând după filtrarea la cald un reziduu format din masa organică şi o soluţie alcoolică care conţine resveratrol şi alţi antioxidanţi utili, soluţia este trecută printr-un distilator, etanolul este reintrodus în procesul tehnologic, iar soluţia îngroşată se purifică prin eluare, obţinându-se un concentrat cu peste 50% resveratrol care se adaugă în vinul roşu natural fără sulfiţi şi baricat minim un an, ridicând concentraţia de resveratrol.