PROCEDEU PENTRU OBŢINEREA DE VIN MEDICINAL ÎMBOGĂŢIT CU RESVERATROL NATURAL
Price not visible for this package
Assignment
No.: RO134836
Date: 30.03.2021
MIHĂESCU IOAN [RO]
Description:
Invenţia se referă la un procedeu pentru obţinerea unui vin medicinal cu conţinut ridicat de resveratrol natural care este extras din subprodusele rezultate de la fabricarea vinului roşu şi mixarea acestora în proporţii prestabilite cu vinul roşu natural. Procedeul conform invenţiei foloseşte ca materie primă turtele de tescovină rezultate de la presarea strugurilor roşii care se usucă la o temperatură cuprinsă între 40...60°C, după care se macină într-o moară cu bile de porţelan până la o dimensiune mai mică de 80 mesh şi se supune apoi extracţiei cu etanol, de concentraţie cuprinsă între 90...96%, la o temperatură de 70...80°C, rezultând după filtrarea la cald un reziduu format din masa organică şi o soluţie alcoolică care conţine resveratrol şi alţi antioxidanţi utili, soluţia este trecută printr-un distilator, etanolul este reintrodus în procesul tehnologic, iar soluţia îngroşată se purifică prin eluare, obţinându-se un concentrat cu peste 50% resveratrol care se adaugă în vinul roşu natural fără sulfiţi şi baricat minim un an, ridicând concentraţia de resveratrol.