COMPOZIŢIE ŞI PROCEDEU DE OBŢINERE A JELEULUI PROBIOTIC

Prețul nu e vizibil în cazul acestui pachet

Interes:

Atribuire

Informații publicare:

Nr.: RO132023

Data: 28.07.2017

Inventator(i):

VODNAR DAN CRISTIAN [RO]

POP OANA LELIA [RO]

SOCACIU CARMEN [RO]

Aplicant(i):
UNIV DE ŞTIINŢE AGRICOLE ŞI MEDICINĂ VETERINARĂ DIN CLUJ-NAPOCA [RO]
Clasificare:
Clasificare internationala (IPC):
A23L21/12

Clasificare comuna (CPC):
A23L21/00 (RO); A23L21/15 (RO)
Informații aplicație:
Nr.: RO20160000040
Data: 19.01.2016
Număr/numere prioritar(e):
RO20160000040 19.01.2016
Brevete asociate:
RO132023
BOPI:
Descriere:

Invenţia se referă la o compoziţie de jeleu probiotic, şi la un procedeu pentru obţinerea acesteia. Compoziţia conform invenţiei este constituită, în părţi masice, din 43 părţi fructoză, 4 părţi pectină, 17 părţi sirop de fructe, 1 parte acid citric şi 14 părţi microcapsule cu bacterii probiotice. Procedeul conform invenţiei constă în prepararea unei soluţii din fructoză, pectină şi apă, care se fierbe timp de 5 min, apoi se adaugă sirop de fructe, se continuă încălzirea până la 70°C, se răceşte până la 45°C şi se adaugă acid citric şi microcapsule cu bacterii probiotice încorporate; amestecul se toarnă în forme, se gelifiază, se usucă şi se ambalează.