COMPOZIŢIE ŞI PROCEDEU DE OBŢINERE A JELEULUI PROBIOTIC

Price not visible for this package

Interest:

Assignment

Publication info:

No.: RO132023

Date: 28.07.2017

Inventor(s):

VODNAR DAN CRISTIAN [RO]

POP OANA LELIA [RO]

SOCACIU CARMEN [RO]

Applicant(s):
UNIV DE ŞTIINŢE AGRICOLE ŞI MEDICINĂ VETERINARĂ DIN CLUJ-NAPOCA [RO]
Classification:
International patent classification (IPC):
A23L21/12

Cooperative patent classification (CPC):
A23L21/00 (RO); A23L21/15 (RO)
Application info:
No.: RO20160000040
Date: 19.01.2016
Priority number(s):
RO20160000040 19.01.2016
Related patents:
RO132023
BOPI:
Description:

Invenţia se referă la o compoziţie de jeleu probiotic, şi la un procedeu pentru obţinerea acesteia. Compoziţia conform invenţiei este constituită, în părţi masice, din 43 părţi fructoză, 4 părţi pectină, 17 părţi sirop de fructe, 1 parte acid citric şi 14 părţi microcapsule cu bacterii probiotice. Procedeul conform invenţiei constă în prepararea unei soluţii din fructoză, pectină şi apă, care se fierbe timp de 5 min, apoi se adaugă sirop de fructe, se continuă încălzirea până la 70°C, se răceşte până la 45°C şi se adaugă acid citric şi microcapsule cu bacterii probiotice încorporate; amestecul se toarnă în forme, se gelifiază, se usucă şi se ambalează.