REŢETĂ FURAJERĂ PENTRU PUII DE CARNE CARE CONŢINE SALVIE CA ADITIV FURAJER NATURAL

Prețul nu e vizibil în cazul acestui pachet

Interes:

Atribuire

Informații publicare:

Nr.: RO137485

Data: 30.06.2023

Inventator(i):

VLAICU PETRU ALEXANDRU [RO]

UNTEA ARABELA ELENA [RO]

PANAITE TATIANA DUMITRA [RO]

OLTEANU MARGARETA [RO]

TURCU RALUCA PAULA [RO]

SĂRĂCILĂ MIHAELA [RO]

CORNESCU GABRIELA MARIA [RO]

Aplicant(i):
INSTITUTUL NAT DE CERCETARE DEZVOLTARE PENTRU BIOLOGIE SI NUTRITIE ANIMALA BALOTESTI [RO]
Clasificare:
Clasificare internationala (IPC):
A23K50/75

Clasificare comuna (CPC):
Informații aplicație:
Nr.: RO20210000726
Data: 03.12.2021
Număr/numere prioritar(e):
RO20210000726 03.12.2021
BOPI:
Descriere:

Invenţia se referă la o reţetă furajeră pentru puii de carne care conţine salvie ca aditiv furajer natural, reţeta favorizând îmbunătăţirea calităţii cărnii de pui prin creşterea concentraţiilor de acizi graşi ω-3 şi creşterea concentraţiilor de antioxidanţi din carne care opreşte procesele de oxidare lipidică şi scade concentraţia de coresterol. Reţeta furajeră conform invenţiei conţine salvie ca aditiv furajer natural şi determină o creştere şi o finisare a cărnii de pui prin creşterea concentraţiei de polifenoli între 3,12...3.17 mg/g GAE, are o capacitate antioxidantă cu valori cuprinse între 18,15...18,84 mM Trolox, o concentraţie de luteină şi zeaxantină cuprinsă între 11,99...12,38 μm/g şi vitamina E în concentraţie variabilă cuprinsă între 56,68...60,74 μm/g în fiecare fază de creştere.