PROCEDEU DE ZAHARIFICARE ŞI FERMENTAŢIE SECVENŢIAL SIMULTANĂ PENTRU PRODUCEREA DE 2,3 BUTANDIOL DIN MATERIAL LIGNOCELULOZIC

Prețul nu e vizibil în cazul acestui pachet

Interes:

Atribuire

Informații publicare:

Nr.: RO135020

Data: 30.06.2021

Inventator(i):

OANCEA FLORIN [RO]

CONSTANTINESCU-ARUXANDEI DIANA [RO]

BALA IOANA [RO]

BĂRBIERU OTILIA GABRIELA [RO]

DIMITRIU LUMINIŢA [RO]

TRITEAN NAOMI [RO]

Aplicant(i):
INSTITUTUL NAT DE CERCETARE DEZVOLTARE PENTRU CHIMIE SI PETROCHIMIE ICECHIM [RO]
Clasificare:
Clasificare internationala (IPC):
A01N65/00

Clasificare comuna (CPC):
Informații aplicație:
Nr.: RO20190000860
Data: 05.12.2019
Număr/numere prioritar(e):
RO20190000860 05.12.2019
BOPI:
Descriere:

Invenţia se referă la un procedeu de obţinere a 2,3-butandiol. Procedeul, conform invenţiei, constă în conversia materialului vegetal de tip lignocelulozic în zaharuri fermentescibile sub acţiunea enzimelor produse de tulpini biostimulante de Trichoderma, cu incubare timp de 96 h sub agitare, la temperatura de 35°c, separarea supernatantului de materialul celulozic recalcitrant cu biomasă de Trichoderma, utilizarea supernatantului pentru fermentare cu tulpini de Paenibacillus, timp de 96 h, la 35°C, pH 7,0, din care rezultă 2,3 butandiol care este separat de mediul de cultură prin distilare extractivă cu acid oleic şi uscarea suspensiei rămase în blazul de distilare, care conţine bacterii formatoare de endo-spori, prin pulverizare, la o temperatură de intrare de 140...150°C şi la o temperatură de ieşire de 80...85°C.