PROCEDEU DE ZAHARIFICARE ŞI FERMENTAŢIE SECVENŢIAL SIMULTANĂ PENTRU PRODUCEREA DE 2,3 BUTANDIOL DIN MATERIAL LIGNOCELULOZIC

Price not visible for this package

Interest:

Assignment

Publication info:

No.: RO135020

Date: 30.06.2021

Inventor(s):

OANCEA FLORIN [RO]

CONSTANTINESCU-ARUXANDEI DIANA [RO]

BALA IOANA [RO]

BĂRBIERU OTILIA GABRIELA [RO]

DIMITRIU LUMINIŢA [RO]

TRITEAN NAOMI [RO]

Applicant(s):
INSTITUTUL NAT DE CERCETARE DEZVOLTARE PENTRU CHIMIE SI PETROCHIMIE ICECHIM [RO]
Classification:
International patent classification (IPC):
A01N65/00

Cooperative patent classification (CPC):
Application info:
No.: RO20190000860
Date: 05.12.2019
Priority number(s):
RO20190000860 05.12.2019
BOPI:
Description:

Invenţia se referă la un procedeu de obţinere a 2,3-butandiol. Procedeul, conform invenţiei, constă în conversia materialului vegetal de tip lignocelulozic în zaharuri fermentescibile sub acţiunea enzimelor produse de tulpini biostimulante de Trichoderma, cu incubare timp de 96 h sub agitare, la temperatura de 35°c, separarea supernatantului de materialul celulozic recalcitrant cu biomasă de Trichoderma, utilizarea supernatantului pentru fermentare cu tulpini de Paenibacillus, timp de 96 h, la 35°C, pH 7,0, din care rezultă 2,3 butandiol care este separat de mediul de cultură prin distilare extractivă cu acid oleic şi uscarea suspensiei rămase în blazul de distilare, care conţine bacterii formatoare de endo-spori, prin pulverizare, la o temperatură de intrare de 140...150°C şi la o temperatură de ieşire de 80...85°C.