BĂUTURĂ DESTINATĂ PERSOANELOR CU DISLIPIDEMIE

Prețul nu e vizibil în cazul acestui pachet

Interes:

Atribuire

Informații publicare:

Nr.: RO135025

Data: 30.06.2021

Inventator(i):

DUMITRU CATERINA NELA [RO]

VIZIREANU CAMELIA [RO]

Aplicant(i):
UNIV DUNAREA DE JOS DIN GALATI [RO]
Clasificare:
Clasificare internationala (IPC):
A23L2/38

Clasificare comuna (CPC):
Informații aplicație:
Nr.: RO20190000742
Data: 14.11.2019
Număr/numere prioritar(e):
RO20190000742 14.11.2019
BOPI:
Descriere:

Invenţia se referă la un procedeu de obţinere a unui aliment funcţional cu rol de scădere a colesterolului. Procedeul, conform invenţiei, constă în etapele de: germinare a seminţelor de hrişcă uscate şi sterilizate, într-o incintă climatizată, timp de 7 zile, la temperatura de 25°C, măcinarea vlăstarilor de hrişcă şi prepararea unei suspensii din pulbere de hrişcă germinată, amestecarea cu o soluţie de inulină şi miere de hrişcă în apă încălzită la temperatura de 20°, fermentaţia suspensiei cu un inocul de Lactobacillus plantarum, la 30°C, timp de 8 h până la o valoare pH de 4,6 a mediului,rezultând o băutură fermentată având un conţinut de fibre totale de 4,571 g/100 ml, un conţinut de polifenoli (antioxidanţi) de 350 mg/100 ml şi o valoare calorică de 39,6 kcal/100 ml.