PASTE FĂRĂ GLUTEN TIP FUSILLI COLORATE NATURAL CU FĂINĂ DE SFECLĂ ROŞIE ŞI PROCEDEU DE OBŢINERE A ACESTORA

Prețul nu e vizibil în cazul acestui pachet

Interes:

Atribuire

Informații publicare:

Nr.: RO135030

Data: 30.06.2021

Inventator(i):

CODINĂ GEORGIANA GABRIELA [RO]

MIRONEASA SILVIA [RO]

ATUDOREI DENISA [RO]

ATUDOREI OLIVIA [RO]

Aplicant(i):
UNIV STEFAN CEL MARE DIN SUCEAVA [RO]
Clasificare:
Clasificare internationala (IPC):
A23L7/109

Clasificare comuna (CPC):
Informații aplicație:
Nr.: RO20190000912
Data: 19.12.2019
Număr/numere prioritar(e):
RO20190000912 19.12.2019
BOPI:
Descriere:

Invenţia se referă la un procedeu de obţinere a unui produs făinos fără gluten de tip paste scurte spiralate. Procedeul, conform invenţiei, constă în etapele de: preparare a unui aluat prin amestecarea şi omogenizarea făinii de linte verde cu făină de năut, făină de sfeclă roşie, făină de topinambur, amidon din cartofi, sare de mare, ulei din seminţe de struguri şi apă, la temperatura de 20°C, prelucrarea aluatului prin modelare sub formă de paste spiralate tăiate la mărime, deshidratarea limitată a pastelor până la o umiditate de 11...13% şi răcire, produsul făinos rezultat având în compoziţie: 70,12% glucide, 11,02% proteine, 8,94% lipide, 8,75% fibre şi o valoare energetică de 414,4kcal/100 g produs.