PASTE FĂRĂ GLUTEN TIP FUSILLI COLORATE NATURAL CU FĂINĂ DE SFECLĂ ROŞIE ŞI PROCEDEU DE OBŢINERE A ACESTORA

Price not visible for this package

Interest:

Assignment

Publication info:

No.: RO135030

Date: 30.06.2021

Inventor(s):

CODINĂ GEORGIANA GABRIELA [RO]

MIRONEASA SILVIA [RO]

ATUDOREI DENISA [RO]

ATUDOREI OLIVIA [RO]

Applicant(s):
UNIV STEFAN CEL MARE DIN SUCEAVA [RO]
Classification:
International patent classification (IPC):
A23L7/109

Cooperative patent classification (CPC):
Application info:
No.: RO20190000912
Date: 19.12.2019
Priority number(s):
RO20190000912 19.12.2019
BOPI:
Description:

Invenţia se referă la un procedeu de obţinere a unui produs făinos fără gluten de tip paste scurte spiralate. Procedeul, conform invenţiei, constă în etapele de: preparare a unui aluat prin amestecarea şi omogenizarea făinii de linte verde cu făină de năut, făină de sfeclă roşie, făină de topinambur, amidon din cartofi, sare de mare, ulei din seminţe de struguri şi apă, la temperatura de 20°C, prelucrarea aluatului prin modelare sub formă de paste spiralate tăiate la mărime, deshidratarea limitată a pastelor până la o umiditate de 11...13% şi răcire, produsul făinos rezultat având în compoziţie: 70,12% glucide, 11,02% proteine, 8,94% lipide, 8,75% fibre şi o valoare energetică de 414,4kcal/100 g produs.