PASTĂ DIN FRUCTE DE PĂDUCEL CU CONŢINUT REDUS DE ZAHĂR ŞI PROCEDEU PENTRU OBŢINEREA ACESTEIA

Prețul nu e vizibil în cazul acestui pachet

Interes:

Atribuire

Informații publicare:

Nr.: RO135098

Data: 30.07.2021

Inventator(i):

UNGUREANU - IUGA MĂDĂLINA [RO]

MIRONEASA SILVIA [RO]

Aplicant(i):
UNIV STEFAN CEL MARE DIN SUCEAVA [RO]
Clasificare:
Clasificare internationala (IPC):
A23L21/12

Clasificare comuna (CPC):
A23L21/10 (EP); A23L21/15 (EP)
Informații aplicație:
Nr.: RO20200000018
Data: 17.01.2020
Număr/numere prioritar(e):
RO20200000018 17.01.2020
Brevete asociate:
EP3850952
BOPI:
Descriere:

Invenţia se referă la un procedeu de obţinere a unui produs de tip pastă din fructe de păducel cu proprietăţi antioxidante. Procedeul, conform invenţiei, constă în etapele de : mărunţire mecanică şi blanşare a fructelor de păducel, în raport de 2 părţi fructe la o parte apă, la temperatura de 70°C, timp de 10 min, filtrarea marcului rezultat, amestecare cu inulină şi suc de mere, cu încălzire treptată până la temperatura de 103°C şi menţinere timp de 10...15 min, urmată de răcire şi dozare la temperatura de 90...95°C, produsul de tip pastă rezultat având un conţinut de 13,90% carbohidraţi, 0,16% lipide, 0,64% proteine, 4,45% fibre şi o valoare energetică de 65,65 kcal/100 g.