PASTĂ DIN FRUCTE DE PĂDUCEL CU CONŢINUT REDUS DE ZAHĂR ŞI PROCEDEU PENTRU OBŢINEREA ACESTEIA
Price not visible for this package
Assignment
No.: RO135098
Date: 30.07.2021
UNGUREANU - IUGA MĂDĂLINA [RO]
MIRONEASA SILVIA [RO]
Description:
Invenţia se referă la un procedeu de obţinere a unui produs de tip pastă din fructe de păducel cu proprietăţi antioxidante. Procedeul, conform invenţiei, constă în etapele de : mărunţire mecanică şi blanşare a fructelor de păducel, în raport de 2 părţi fructe la o parte apă, la temperatura de 70°C, timp de 10 min, filtrarea marcului rezultat, amestecare cu inulină şi suc de mere, cu încălzire treptată până la temperatura de 103°C şi menţinere timp de 10...15 min, urmată de răcire şi dozare la temperatura de 90...95°C, produsul de tip pastă rezultat având un conţinut de 13,90% carbohidraţi, 0,16% lipide, 0,64% proteine, 4,45% fibre şi o valoare energetică de 65,65 kcal/100 g.