METODĂ ŞI PROCEDEU PENTRU ÎMBUNĂTĂŢIREA TEXTURII MIERII DE ALBINE

Prețul nu e vizibil în cazul acestui pachet

Interes:

Atribuire

Informații publicare:

Nr.: RO133930

Data: 30.03.2020

Inventator(i):

AMARIEI SONIA [RO]

GUTT GHEORGHE [RO]

SCRIPCĂ LAURA AGRIPINA [RO]

Aplicant(i):
UNIV STEFAN CEL MARE DIN SUCEAVA [RO]
Clasificare:
Clasificare internationala (IPC):
A23L21/25

Clasificare comuna (CPC):
A23L21/25 (RO); A23L29/30 (RO); A23L33/125 (RO)
Informații aplicație:
Nr.: RO20180000754
Data: 28.09.2018
Număr/numere prioritar(e):
RO20180000754 28.09.2018
Brevete asociate:
RO133930
BOPI:
Descriere:

Invenţia se referă la un procedeu de tratare a mierii de albine pentru reducerea avansată şi pe termen lung a cristalizării, şi păstrării texturii corespunzătoare mierii proaspete. Procedeul conform invenţiei constă în prepararea unei soluţii apoase de trehaloză având concentraţia de 2%, la temperatura de 25°C, introducerea în mod continuu, într-un interval de 20 min, a 12...15 ml soluţie preparată într-o şarjă de 1 kg miere, sub agitare lentă, astfel încât volumul soluţiei să nu depăşească umiditatea permisă a mierii de maximum 20%, urmată de depozitarea în vase de sticlă încapsulate ermetic, astfel că proprietăţile de textură se păstrează nealterate o perioadă de minimum 3 ani.