METODĂ ŞI PROCEDEU PENTRU ÎMBUNĂTĂŢIREA TEXTURII MIERII DE ALBINE
Price not visible for this package
Assignment
No.: RO133930
Date: 30.03.2020
AMARIEI SONIA [RO]
GUTT GHEORGHE [RO]
SCRIPCĂ LAURA AGRIPINA [RO]
Description:
Invenţia se referă la un procedeu de tratare a mierii de albine pentru reducerea avansată şi pe termen lung a cristalizării, şi păstrării texturii corespunzătoare mierii proaspete. Procedeul conform invenţiei constă în prepararea unei soluţii apoase de trehaloză având concentraţia de 2%, la temperatura de 25°C, introducerea în mod continuu, într-un interval de 20 min, a 12...15 ml soluţie preparată într-o şarjă de 1 kg miere, sub agitare lentă, astfel încât volumul soluţiei să nu depăşească umiditatea permisă a mierii de maximum 20%, urmată de depozitarea în vase de sticlă încapsulate ermetic, astfel că proprietăţile de textură se păstrează nealterate o perioadă de minimum 3 ani.