METODA DE DETERMINARE A ADULTERĂRII ULEIURILOR PRIN ANALIZA TOCOFEROLILOR UTILIZÂND TEHNICA DE LICHID CROMATOGRAFIE DE PRESIUNE ÎNALTĂ CU DETECTOR DE FLUORESCENŢĂ ( HPLC -FLD )

Prețul nu e vizibil în cazul acestui pachet

Interes:

Atribuire

Informații publicare:

Nr.: RO135177

Data: 30.08.2021

Inventator(i):

BECZE ANCA [RO]

ROMAN CECILIA - MARIA [RO]

BABALAU - FUSS LILIANA VANDA [RO]

Aplicant(i):
INCDO INOE 2000 FILIALA INSTITUTUL DE CERCETARI PENTRU INSTR ANALITICA CLUJ NAPOCA [RO]
Clasificare:
Clasificare internationala (IPC):
G01N30/02

Clasificare comuna (CPC):
Informații aplicație:
Nr.: RO20190000873
Data: 06.12.2019
Număr/numere prioritar(e):
RO20190000873 06.12.2019
BOPI:
Descriere:

Invenţia se referă la o metodă de determinare a falsificării uleiurilor alimentare. Metoda, conform invenţia constă în prepararea probei de ulei alimentar prin diluare cu izo-propanol 1:100 şi filtrare pe cartuş de 45 μm, urmată de analiza a 4 compuşi tocoferoli prin tehnica de lichid cromatografie de presiune înaltă cu detector de fluorescenţă, la lungimi de undă: excitaţie la 290 nm şi emisie la 330 nm, astfel că profilul de tocoferoli determinat are o corelare de 0,997 cu materia primă din care provine uleiul şi procesul tehnologic utilizat pentru obţinere acestuia.