METODA DE DETERMINARE A ADULTERĂRII ULEIURILOR PRIN ANALIZA TOCOFEROLILOR UTILIZÂND TEHNICA DE LICHID CROMATOGRAFIE DE PRESIUNE ÎNALTĂ CU DETECTOR DE FLUORESCENŢĂ ( HPLC -FLD )
Price not visible for this package
Assignment
No.: RO135177
Date: 30.08.2021
BECZE ANCA [RO]
ROMAN CECILIA - MARIA [RO]
BABALAU - FUSS LILIANA VANDA [RO]
Description:
Invenţia se referă la o metodă de determinare a falsificării uleiurilor alimentare. Metoda, conform invenţia constă în prepararea probei de ulei alimentar prin diluare cu izo-propanol 1:100 şi filtrare pe cartuş de 45 μm, urmată de analiza a 4 compuşi tocoferoli prin tehnica de lichid cromatografie de presiune înaltă cu detector de fluorescenţă, la lungimi de undă: excitaţie la 290 nm şi emisie la 330 nm, astfel că profilul de tocoferoli determinat are o corelare de 0,997 cu materia primă din care provine uleiul şi procesul tehnologic utilizat pentru obţinere acestuia.