PREMIXURI BIOFUNCŢIONALE (PMXBF) PE BAZĂ DE GRÂU SPELTA CU APLICABILITATE ÎN INDUSTRIA ALIMENTELOR FĂINOASE

Prețul nu e vizibil în cazul acestui pachet

Interes:

Atribuire

Informații publicare:

Nr.: RO137741

Data: 29.11.2023

Inventator(i):

ALEXA ERSILIA [RO]

RADULOV ISIDORA [RO]

POPESCU COSMIN ALIN [RO]

RABA DIANA NICOLETA [RO]

POIANĂ MARIANA ATENA [RO]

COCAN ILEANA [RO]

NEGREA MONICA [RO]

MISCA CORINA [RO]

OBISTIOIU DIANA [RO]

DRAGOMIR CHRISTINE [RO]

DOSSA SYLVESTRE [RO]

SUSTER GABRIEL [RO]

Aplicant(i):
UNIV DE STIINTELE VIETII REGELE MIHAI I DIN TIMISOARA USV [RO]
Clasificare:
Clasificare internationala (IPC):
A21D2/36; A23L7/10

Clasificare comuna (CPC):
Informații aplicație:
Nr.: RO20230000408
Data: 27.07.2023
Număr/numere prioritar(e):
RO20230000408 27.07.2023
BOPI:
Descriere:

Invenţia se referă la premixuri biofuncţionale pe bază făină de grâu Triticum spelta în amestec cu fructe din flora spontană autohtonă cum sunt afinele roşii şi cătina, precum şi în amestec cu tescovina ca subprodus din vinificaţie, premixurile având aplicabilitate în industria alimentelor făinoase, în panificaţie, în compoziţia pastelor, a biscuiţilor şi a produselor de patiserie. Premixurile funcţionale conform invenţiei au o compoziţie pe bază de făină de grâu Spelta (Triticum aestivum subspecia Spelta) cu un adaos cuprins între 5...25% raport masă de fructe de cătină (Hippophae Rhamnoides L.) şi/sau afine roşii (Vaccinium vitas - idaea - L.) şi/sau tescovină rezultată ca subprodus din vinificaţie.