PREMIXURI BIOFUNCŢIONALE (PMXBF) PE BAZĂ DE GRÂU SPELTA CU APLICABILITATE ÎN INDUSTRIA ALIMENTELOR FĂINOASE

Price not visible for this package

Interest:

Assignment

Publication info:

No.: RO137741

Date: 29.11.2023

Inventor(s):

ALEXA ERSILIA [RO]

RADULOV ISIDORA [RO]

POPESCU COSMIN ALIN [RO]

RABA DIANA NICOLETA [RO]

POIANĂ MARIANA ATENA [RO]

COCAN ILEANA [RO]

NEGREA MONICA [RO]

MISCA CORINA [RO]

OBISTIOIU DIANA [RO]

DRAGOMIR CHRISTINE [RO]

DOSSA SYLVESTRE [RO]

SUSTER GABRIEL [RO]

Applicant(s):
UNIV DE STIINTELE VIETII REGELE MIHAI I DIN TIMISOARA USV [RO]
Classification:
International patent classification (IPC):
A21D2/36; A23L7/10

Cooperative patent classification (CPC):
Application info:
No.: RO20230000408
Date: 27.07.2023
Priority number(s):
RO20230000408 27.07.2023
BOPI:
Description:

Invenţia se referă la premixuri biofuncţionale pe bază făină de grâu Triticum spelta în amestec cu fructe din flora spontană autohtonă cum sunt afinele roşii şi cătina, precum şi în amestec cu tescovina ca subprodus din vinificaţie, premixurile având aplicabilitate în industria alimentelor făinoase, în panificaţie, în compoziţia pastelor, a biscuiţilor şi a produselor de patiserie. Premixurile funcţionale conform invenţiei au o compoziţie pe bază de făină de grâu Spelta (Triticum aestivum subspecia Spelta) cu un adaos cuprins între 5...25% raport masă de fructe de cătină (Hippophae Rhamnoides L.) şi/sau afine roşii (Vaccinium vitas - idaea - L.) şi/sau tescovină rezultată ca subprodus din vinificaţie.