IAURTURI FUNCŢIONALIZATE CU POLIFENOLI DIN CEREALE

Prețul nu e vizibil în cazul acestui pachet

Interes:

Atribuire

Informații publicare:

Nr.: RO137684

Data: 30.10.2023

Inventator(i):

CÎRÎC ALEXANDRU IONUŢ [RO]

BEGEA MIHAELA [RO]

NEAGU GEORGETA [RO]

ŞTEFĂNIU AMALIA [RO]

PÂRVU LUCIA CAMELIA [RO]

Aplicant(i):
ICA RES & DEVELOPMENT S R L [RO]
INSTITUTUL NAT DE CERCETARE DEZVOLTARE CHIMICO FARMACEUTICA ICCF BUCURESTI [RO]
Clasificare:
Clasificare internationala (IPC):
A23C9/13

Clasificare comuna (CPC):
Informații aplicație:
Nr.: RO20220000199
Data: 19.04.2022
Număr/numere prioritar(e):
RO20220000199 19.04.2022
BOPI:
Descriere:

Invenţia se referă la un procedeu de obţinere a unui produs alimentar de tip iaurt funcţionalizat. Procedeul, conform invenţiei, constă în etapele: încălzire la temperatura de 90° C a laptelui având conţinut de 3,35 % proteine, 0,9% lipide şi o valoare pH de 6,62...6,64, cu menţinere timp de 20 min, răcire până la 45°C, inoculare cu o policultură de microorganisme probiotice vii cu amestecare timp de 15 min, adăugare de 10% orez negru măcinat având un conţinut de 7% proteine, 68,8% glucide şi conţinut de polifenoli liberi 5,32 g echivalenţi de acid galic (GAE)/kg cu agitare, timp de 10 min, incubare amestec timp de 5..6 h la 40...44°C şi coagulare, rezultând un produs de tip iaurt slab/normal funcţionalizat având un pH de 4,26...4,30, conţinut 3,58...4,12% proteine, 0,88...2,51% lipide, conţinut polifenoli 50,1...53 mg GAE/l, număr total de bacterii probiotice vii: 6,9...7,2x106 /g.