IAURTURI FUNCŢIONALIZATE CU POLIFENOLI DIN CEREALE
Price not visible for this package
Assignment
No.: RO137684
Date: 30.10.2023
CÎRÎC ALEXANDRU IONUŢ [RO]
BEGEA MIHAELA [RO]
NEAGU GEORGETA [RO]
ŞTEFĂNIU AMALIA [RO]
PÂRVU LUCIA CAMELIA [RO]
Description:
Invenţia se referă la un procedeu de obţinere a unui produs alimentar de tip iaurt funcţionalizat. Procedeul, conform invenţiei, constă în etapele: încălzire la temperatura de 90° C a laptelui având conţinut de 3,35 % proteine, 0,9% lipide şi o valoare pH de 6,62...6,64, cu menţinere timp de 20 min, răcire până la 45°C, inoculare cu o policultură de microorganisme probiotice vii cu amestecare timp de 15 min, adăugare de 10% orez negru măcinat având un conţinut de 7% proteine, 68,8% glucide şi conţinut de polifenoli liberi 5,32 g echivalenţi de acid galic (GAE)/kg cu agitare, timp de 10 min, incubare amestec timp de 5..6 h la 40...44°C şi coagulare, rezultând un produs de tip iaurt slab/normal funcţionalizat având un pH de 4,26...4,30, conţinut 3,58...4,12% proteine, 0,88...2,51% lipide, conţinut polifenoli 50,1...53 mg GAE/l, număr total de bacterii probiotice vii: 6,9...7,2x106 /g.