FURSECURI HIPOGLUCIDICE CU POTENŢIAL ANTIOXIDANT FORTIFIATE CU FĂINĂ DE TOPINAMBUR (HELIANTHUS TUBEROSUS)

Prețul nu e vizibil în cazul acestui pachet

Interes:

Atribuire

Informații publicare:

Nr.: RO137682

Data: 30.10.2023

Inventator(i):

CATANĂ MONICA [RO]

CATANĂ LUMINIŢA [RO]

BURNETE ANDA-GRAŢIELA [RO]

DÂRĂ ALEXANDRA-MONICA [RO]

BELC NASTASIA [RO]

DUŢĂ DENISA-EGLANTINA [RO]

CONSTANTINESCU FLORICA [RO]

Aplicant(i):
INSTITUTUL NAT DE CERCETARE DEZVOLTARE PENTRU BIORESURSE ALIMENTARE IBA BUCURESTI [RO]
Clasificare:
Clasificare internationala (IPC):
A21D13/062; A21D2/36

Clasificare comuna (CPC):
Informații aplicație:
Nr.: RO20220000170
Data: 01.04.2022
Număr/numere prioritar(e):
RO20220000170 01.04.2022
BOPI:
Descriere:

Invenţia se referă la un procedeu de obţinere a unui produs de patiserie cu indice glicemic scăzut şi potenţial antioxidant. Procedeul, conform invenţiei, constă în etapele: dozare într-un malaxor a 8...9% făină din tuberculi de topinambur (Helianthus tuberosus), 28...29% făină integrală de grâu, 31...32 % iaurt natural cu 3,5% grăsime, 20...21% ouă, 18...19% unt cu 65% grăsime, 16...17% miez de nucă măcinat,14...15% prune deshidratate divizate, 0,8...0,85% tărâţe de ovăz, 2,4...2,8% îndulcitor de tip Green sugar, 0,4...0,42% scorţişoară pulbere, 1,1...1,2% bicarbonat, 0,8...0,85% suc de lămâie, 0,30...0,35% sare de mare, omogenizare până la obţinerea unui aluat cu consistenţă adecvată pentru modelare şi divizare, coacere la temperatura de 180 °C, timp de 16...17 min, rezultând un produs de tip fursec având un conţinut de 45% glucide, o capacitate antioxidantă de 9 mg Trolox/g şi o valoare energetică de 425 kcal/100 g.