FURSECURI HIPOGLUCIDICE CU POTENŢIAL ANTIOXIDANT FORTIFIATE CU FĂINĂ DE TOPINAMBUR (HELIANTHUS TUBEROSUS)

Price not visible for this package

Interest:

Assignment

Publication info:

No.: RO137682

Date: 30.10.2023

Inventor(s):

CATANĂ MONICA [RO]

CATANĂ LUMINIŢA [RO]

BURNETE ANDA-GRAŢIELA [RO]

DÂRĂ ALEXANDRA-MONICA [RO]

BELC NASTASIA [RO]

DUŢĂ DENISA-EGLANTINA [RO]

CONSTANTINESCU FLORICA [RO]

Applicant(s):
INSTITUTUL NAT DE CERCETARE DEZVOLTARE PENTRU BIORESURSE ALIMENTARE IBA BUCURESTI [RO]
Classification:
International patent classification (IPC):
A21D13/062; A21D2/36

Cooperative patent classification (CPC):
Application info:
No.: RO20220000170
Date: 01.04.2022
Priority number(s):
RO20220000170 01.04.2022
BOPI:
Description:

Invenţia se referă la un procedeu de obţinere a unui produs de patiserie cu indice glicemic scăzut şi potenţial antioxidant. Procedeul, conform invenţiei, constă în etapele: dozare într-un malaxor a 8...9% făină din tuberculi de topinambur (Helianthus tuberosus), 28...29% făină integrală de grâu, 31...32 % iaurt natural cu 3,5% grăsime, 20...21% ouă, 18...19% unt cu 65% grăsime, 16...17% miez de nucă măcinat,14...15% prune deshidratate divizate, 0,8...0,85% tărâţe de ovăz, 2,4...2,8% îndulcitor de tip Green sugar, 0,4...0,42% scorţişoară pulbere, 1,1...1,2% bicarbonat, 0,8...0,85% suc de lămâie, 0,30...0,35% sare de mare, omogenizare până la obţinerea unui aluat cu consistenţă adecvată pentru modelare şi divizare, coacere la temperatura de 180 °C, timp de 16...17 min, rezultând un produs de tip fursec având un conţinut de 45% glucide, o capacitate antioxidantă de 9 mg Trolox/g şi o valoare energetică de 425 kcal/100 g.