COMPOZIŢIE EDULCORANTĂ ŞI AROMATIZANTĂ, ŞI PROCEDEU DE OBŢINERE

Prețul nu e vizibil în cazul acestui pachet

Interes:

Atribuire

Informații publicare:

Nr.: RO118361

Data: 30.05.2003

Inventator(i):

OANCEA FLORIN [RO]

HANES GHEORGHE [RO]

Aplicant(i):
S C ROMALCO IMPEX 93 SRL [RO]
Clasificare:
Clasificare internationala (IPC):
A23L2/56; A23L2/60

Clasificare comuna (CPC):
Informații aplicație:
Nr.: RO19980000483
Data: 26.02.1998
Număr/numere prioritar(e):
RO19980000483 26.02.1998
Descriere:

Prezenta invenţie se referă la o compoziţie edulcorantă şi aromatizantă, destinată utilizării în industria băuturilor alcoolice, la obţinerea lichiorurilor, şi la un procedeu de obţinere a acestor compoziţii. Compoziţia edulcorantă şi aromatizantă, prezentată în această invenţie, este alcătuită din amidon solubil, zahăr, extract de malţ, carboximetilceluloză sodică, polioxietilen sorbitanmonopalmitat, aromă natural identică şi maltol. Procedeul de obţinere a compoziţiei de mai sus constă în: solubilizare amidon şi carboximetilceluloză prin fierbere, hidroliză enzimatică a amidonului, adăugare zahăr şi extract de malţ, adăugarea aromelor natural identice, a maltolului şi a polioxietilen sorbitanmonopalmitatului, omogenizare la înaltă presiune şi uscare prin pulverizare (atomizare) la temperatură redusă.