PRODUS DIN CARNE TIP SALAM USCAT ŞI PROCEDEU DE OBŢINERE

Prețul nu e vizibil în cazul acestui pachet

Interes:

Atribuire

Informații publicare:

Nr.: RO118360

Data: 30.05.2003

Inventator(i):

BOBEA CARMEN [RO]

Aplicant(i):
BOBEA CARMEN [RO]
Clasificare:
Clasificare internationala (IPC):
A23L13/20

Clasificare comuna (CPC):
Informații aplicație:
Nr.: RO19980000813
Data: 31.03.1998
Număr/numere prioritar(e):
RO19980000813 31.03.1998
Descriere:

Prezenta invenţie se referă la un produs din carne de tip salam uscat, destinat consumului uman, ca atare şi fără să fie necesară păstrarea în condiţii de frig artificial, precum şi la un procedeu de obţinere a acestuia. Produsul conform invenţiei este compus, în principal, din: 58...62 kg carne de porc ; 23...27 kg carne de vită; 13...17 kg slănină. La acestea, se adaugă: 2...2,4 kg sare; 1,8...2,2 kg emulsionant; 0,25 kg condimente; 0,1 kg boia dulce; 0,4 kg usturoi; 0,7 kg colorant; 0,3 kg polifosfaţi şi 22...25 l apă, ajungându-se, în final, la o umiditate de 40...45%. Procedeul pentruobţinerea produsului cuprinde o primă fază, în care carnea de vită, carnea de porc şi slănina se maturează prin sărare şi păstrare la frig, după care, într-o altă fază, aceste componente sunt tocate la maşina Wolf, iar în bradtul preparat cu carnea de vită, se amestecă toate ingredientele. Apoi, se face o amestecare a bradtului cu slănina şi carnea de porc în malaxor. În timpul malaxării, se adaugă apa rece, iar după ce s-a făcut o omogenizare corespunzătoare, amestecul se trece din nou prin cutter până când se obţine o pastă mozaicată.