PRODUS DIN CARNE TIP SALAM USCAT ŞI PROCEDEU DE OBŢINERE

Price not visible for this package

Interest:

Assignment

Publication info:

No.: RO118360

Date: 30.05.2003

Inventor(s):

BOBEA CARMEN [RO]

Applicant(s):
BOBEA CARMEN [RO]
Classification:
International patent classification (IPC):
A23L13/20

Cooperative patent classification (CPC):
Application info:
No.: RO19980000813
Date: 31.03.1998
Priority number(s):
RO19980000813 31.03.1998
Description:

Prezenta invenţie se referă la un produs din carne de tip salam uscat, destinat consumului uman, ca atare şi fără să fie necesară păstrarea în condiţii de frig artificial, precum şi la un procedeu de obţinere a acestuia. Produsul conform invenţiei este compus, în principal, din: 58...62 kg carne de porc ; 23...27 kg carne de vită; 13...17 kg slănină. La acestea, se adaugă: 2...2,4 kg sare; 1,8...2,2 kg emulsionant; 0,25 kg condimente; 0,1 kg boia dulce; 0,4 kg usturoi; 0,7 kg colorant; 0,3 kg polifosfaţi şi 22...25 l apă, ajungându-se, în final, la o umiditate de 40...45%. Procedeul pentruobţinerea produsului cuprinde o primă fază, în care carnea de vită, carnea de porc şi slănina se maturează prin sărare şi păstrare la frig, după care, într-o altă fază, aceste componente sunt tocate la maşina Wolf, iar în bradtul preparat cu carnea de vită, se amestecă toate ingredientele. Apoi, se face o amestecare a bradtului cu slănina şi carnea de porc în malaxor. În timpul malaxării, se adaugă apa rece, iar după ce s-a făcut o omogenizare corespunzătoare, amestecul se trece din nou prin cutter până când se obţine o pastă mozaicată.