PROCEDEU DE OBŢINERE BIOETANOL PRIN FERMENTAŢIA CARBOHIDRAŢILOR DIN COARDE DE VIŢĂ DE VIE PRIN METODA SHF DE SEPARARE A PROCESULUI DE HIDROLIZA DE PROCESUL DE FERMENTAŢIE

Prețul nu e vizibil în cazul acestui pachet

Interes:

Atribuire

Informații publicare:

Nr.: RO135657

Data: 29.04.2022

Inventator(i):

SENILA LACRIMIOARA [RO]

VARATICEANU CERASEL [RO]

KOVACS ENIKO MARIA [RO]

SCURTU DANIELA ALEXANDRA [RO]

ROMAN CECILIA [RO]

Aplicant(i):
INCDO INOE 2000 INSTITUTUL DE CERCETARI PENTRU INSTR ANALITICA ICIA CLUJ NAPOCA [RO]
Clasificare:
Clasificare internationala (IPC):
C08B1/00; C12P7/06

Clasificare comuna (CPC):
Y02E50/10 (EP)
Informații aplicație:
Nr.: RO20200000674
Data: 27.10.2020
Număr/numere prioritar(e):
RO20200000674 27.10.2020
BOPI:
Descriere:

Invenţia se referă la un procedeu de obţinere a bioetanolului prin frmentaţia carbohidraţilor din coarde de viţă de vie prin metoda SHF de separare a procesului de hidroliză de procesul de fermentaţie. Procedeul conform invenţiei constă în prelucrarea unei cantităţi de 20 g coarde de viţă de vie prin uscare şi măcinare care se supun pretratamentului cu microunde în prezenţa apei la o temperatură cuprinsă între 150...180°C, pentru un timp de reacţie cuprins între 5...10 minute, după care urmează delignificarea cu clorit de sodiu în acid acetic 10%, la o temperatură cuprinsă între 60...80°C cu un timp de reacţie cuprins între 1...2 ore, urmată de hidroliza enzimatică în soluţie de citrat de sodiu 0,05 M, după care se adaugă 10 FPU/g biomasă enzime Tricoderma reesei ATCC 26924 şi 20U/g biomasă enzime β - glucozidaze la o temperatură cuprinsă între 37...55°C, cu timpul de hidroliză cuprins între 24...72 ore, urmată de fermentaţia cu drojdia de bere S. cerevisiae în mediu de inocul şi nutrienţi la o temperatură cuprinsă între 30...40°C, cu timpul de fermentaţie cuprins între 24...72 ore, urmată de distilare şi anhidrificare, rezultând o cantitate de 0,8...1,5 g bioetanol.

cover