PROCEDEU DE OBŢINERE BIOETANOL PRIN FERMENTAŢIA CARBOHIDRAŢILOR DIN COARDE DE VIŢĂ DE VIE PRIN METODA SHF DE SEPARARE A PROCESULUI DE HIDROLIZA DE PROCESUL DE FERMENTAŢIE

Price not visible for this package

Interest:

Assignment

Publication info:

No.: RO135657

Date: 29.04.2022

Inventor(s):

SENILA LACRIMIOARA [RO]

VARATICEANU CERASEL [RO]

KOVACS ENIKO MARIA [RO]

SCURTU DANIELA ALEXANDRA [RO]

ROMAN CECILIA [RO]

Applicant(s):
INCDO INOE 2000 INSTITUTUL DE CERCETARI PENTRU INSTR ANALITICA ICIA CLUJ NAPOCA [RO]
Classification:
International patent classification (IPC):
C08B1/00; C12P7/06

Cooperative patent classification (CPC):
Y02E50/10 (EP)
Application info:
No.: RO20200000674
Date: 27.10.2020
Priority number(s):
RO20200000674 27.10.2020
BOPI:
Description:

Invenţia se referă la un procedeu de obţinere a bioetanolului prin frmentaţia carbohidraţilor din coarde de viţă de vie prin metoda SHF de separare a procesului de hidroliză de procesul de fermentaţie. Procedeul conform invenţiei constă în prelucrarea unei cantităţi de 20 g coarde de viţă de vie prin uscare şi măcinare care se supun pretratamentului cu microunde în prezenţa apei la o temperatură cuprinsă între 150...180°C, pentru un timp de reacţie cuprins între 5...10 minute, după care urmează delignificarea cu clorit de sodiu în acid acetic 10%, la o temperatură cuprinsă între 60...80°C cu un timp de reacţie cuprins între 1...2 ore, urmată de hidroliza enzimatică în soluţie de citrat de sodiu 0,05 M, după care se adaugă 10 FPU/g biomasă enzime Tricoderma reesei ATCC 26924 şi 20U/g biomasă enzime β - glucozidaze la o temperatură cuprinsă între 37...55°C, cu timpul de hidroliză cuprins între 24...72 ore, urmată de fermentaţia cu drojdia de bere S. cerevisiae în mediu de inocul şi nutrienţi la o temperatură cuprinsă între 30...40°C, cu timpul de fermentaţie cuprins între 24...72 ore, urmată de distilare şi anhidrificare, rezultând o cantitate de 0,8...1,5 g bioetanol.

cover