IAURT DIETETIC, FORTIFIANT ŞI PROCEDEU DE OBŢINERE A ACESTUIA

Prețul nu e vizibil în cazul acestui pachet

Interes:

Atribuire

Informații publicare:

Nr.: RO120117

Data: 30.09.2005

Inventator(i):

BOTEZ ELISABETA [RO]

COSTIN GHEORGHE MIRON [RO]

Aplicant(i):
BOTEZ ELISABETA [RO]
COSTIN GHEORGHE MIRON [RO]
Clasificare:
Clasificare internationala (IPC):
A23C9/123

Clasificare comuna (CPC):
Informații aplicație:
Nr.: RO20000000100
Data: 31.01.2000
Număr/numere prioritar(e):
RO20000000100 31.01.2000
Descriere:

Invenţia se referă la un iaurt dietetic, fortifiant, destinat consumului uman, şi la procedeul de obţinere a acestuia. Iaurtul conform invenţiei este obţinut prin adăugarea în laptele degresat, încălzit, în prealabil, la 30°C, a 2...4% fosfocazeinat nativ, urmată de omogenizare, pasteurizare la 90°C, timp de 5 min, după care amestecul rezultat este inoculat cu o cultură mixtă de bacterii lactice şi termostatat timp de 5 h, până la un pH= 4,5.