IAURT DIETETIC, FORTIFIANT ŞI PROCEDEU DE OBŢINERE A ACESTUIA

Price not visible for this package

Interest:

Assignment

Publication info:

No.: RO120117

Date: 30.09.2005

Inventor(s):

BOTEZ ELISABETA [RO]

COSTIN GHEORGHE MIRON [RO]

Applicant(s):
BOTEZ ELISABETA [RO]
COSTIN GHEORGHE MIRON [RO]
Classification:
International patent classification (IPC):
A23C9/123

Cooperative patent classification (CPC):
Application info:
No.: RO20000000100
Date: 31.01.2000
Priority number(s):
RO20000000100 31.01.2000
Description:

Invenţia se referă la un iaurt dietetic, fortifiant, destinat consumului uman, şi la procedeul de obţinere a acestuia. Iaurtul conform invenţiei este obţinut prin adăugarea în laptele degresat, încălzit, în prealabil, la 30°C, a 2...4% fosfocazeinat nativ, urmată de omogenizare, pasteurizare la 90°C, timp de 5 min, după care amestecul rezultat este inoculat cu o cultură mixtă de bacterii lactice şi termostatat timp de 5 h, până la un pH= 4,5.