PROCEDEU DE PRELUCRARE A MERELOR

Prețul nu e vizibil în cazul acestui pachet

Interes:

Atribuire

Informații publicare:

Nr.: RO120447

Data: 28.02.2006

Inventator(i):

CRISTESCU DUMITRU [RO]

CRISTESCU VALENTIN ADRIAN [RO]

CRISTESCU SORIN MIHAI [RO]

Aplicant(i):
CRISTESCU DUMITRU [RO]
CRISTESCU VALENTIN ADRIAN [RO]
CRISTESCU SORIN MIHAI [RO]
Clasificare:
Clasificare internationala (IPC):
A23L21/10

Clasificare comuna (CPC):
Informații aplicație:
Nr.: RO19990000420
Data: 15.04.1999
Număr/numere prioritar(e):
RO19990000420 15.04.1999
Descriere:

Invenţia se referă la un procedeu de prelucrare a merelor, care constă în aceea că fragmentele de ţesut de pulpă de mere se menţin 3 h, la -10°C, se îndulcesc 24 h, la +4 ... +10°C cu zaharoză cristalizată, după care ţesutul umed, scurs, se deshidratează parţial, timp de1... 5 minute pe o suprafaţă încălzită la 105 ... 120°C, în strat compact subţire, apoi se include în ţesutul semiud, 5% zaharoză sau făină de cereale, se deshidratează 1...4 h, la 60°C, rezultând un ţesut îndulcit, care se usucă liber 24...72 h, la o temperatură de 20...30°C. Într-o altă variantă a procedeului, condiţionarea prin congelare la -10°C se înlocuieşte cu condiţionarea timp de 3 h la 20°C, pH 3,5 ... 4,0, într-o soluţie biostimulatoare care conţine acid citric, extract vegetal de embrioni de grâu încolţit şi glucoză în concentraţie izoosmotică cu a ţesutului de pulpă de mere, viu. Produsele obţinute prin procedeul conform invenţiei sunt utilizabile în consum direct, pentru preparate de cofetărie şi patiserie.