PROCEDEU DE PRELUCRARE A MERELOR

Price not visible for this package

Interest:

Assignment

Publication info:

No.: RO120447

Date: 28.02.2006

Inventor(s):

CRISTESCU DUMITRU [RO]

CRISTESCU VALENTIN ADRIAN [RO]

CRISTESCU SORIN MIHAI [RO]

Applicant(s):
CRISTESCU DUMITRU [RO]
CRISTESCU VALENTIN ADRIAN [RO]
CRISTESCU SORIN MIHAI [RO]
Classification:
International patent classification (IPC):
A23L21/10

Cooperative patent classification (CPC):
Application info:
No.: RO19990000420
Date: 15.04.1999
Priority number(s):
RO19990000420 15.04.1999
Description:

Invenţia se referă la un procedeu de prelucrare a merelor, care constă în aceea că fragmentele de ţesut de pulpă de mere se menţin 3 h, la -10°C, se îndulcesc 24 h, la +4 ... +10°C cu zaharoză cristalizată, după care ţesutul umed, scurs, se deshidratează parţial, timp de1... 5 minute pe o suprafaţă încălzită la 105 ... 120°C, în strat compact subţire, apoi se include în ţesutul semiud, 5% zaharoză sau făină de cereale, se deshidratează 1...4 h, la 60°C, rezultând un ţesut îndulcit, care se usucă liber 24...72 h, la o temperatură de 20...30°C. Într-o altă variantă a procedeului, condiţionarea prin congelare la -10°C se înlocuieşte cu condiţionarea timp de 3 h la 20°C, pH 3,5 ... 4,0, într-o soluţie biostimulatoare care conţine acid citric, extract vegetal de embrioni de grâu încolţit şi glucoză în concentraţie izoosmotică cu a ţesutului de pulpă de mere, viu. Produsele obţinute prin procedeul conform invenţiei sunt utilizabile în consum direct, pentru preparate de cofetărie şi patiserie.