METODĂ DE RAFINARE A MASEI DE CIOCOLATĂ

Prețul nu e vizibil în cazul acestui pachet

Interes:

Atribuire

Informații publicare:

Nr.: RO121310

Data: 30.03.2007

Inventator(i):

CARVALLO FEDERICO DE LOYOLA [US]

HINE WILLIAM SCOTT [AU]

HELMREICH ANDREAS VALENTIN [DE]

Aplicant(i):
KRAFT FOODS [US]
Clasificare:
Clasificare internationala (IPC):
A23G1/12

Clasificare comuna (CPC):
A23G1/12 (EP, US)
Informații aplicație:
Nr.: RO19990001157
Data: 29.10.1999
Număr/numere prioritar(e):
US19980106148P 29.10.1998
Brevete asociate:
AR021019; BR9915631; CA2287698; EP0997076; NO995287; PL336335; SK150399; UA66791; US6238724
Descriere:

Invenţia se referă la o metodă de rafinare a masei de ciocolată. Această metodă permite rafinarea masei de ciocolată la o rată de materiale prelucrate, semnificativ crescută, în timp ce distribuţia mărimii particulelor se păstrează la nivelul dorit. Astfel, ratele de producţie ale unui procedeu non-conceput de fabricare a ciocolateipot fi, în mod semnificativ, crescute. Un înaltefort de forfecare se aplică masei de ciocolată, în timpul fazelor mai avansate de rafinare ?i înainte de con?are. În general, acest înalt efort de forfecare se situează între aproximativ 200.000 ?i 1.000.000 sec-1. Prin cre?terea semnificativă a ratei efortului de forfecare în fazelemai avansate ale metodei de rafinare, materiile prelucrate ale procesului de rafinare ?i astfel întregul procedeu de obţinere a ciocolatei pot fi în mod semnificativ crescute, fără ca mărimea particulelor masei de ciocolată, care intră în etapa de con?are, să crească în mod semnificativ.

cover